Nog nooit zijn in Nederland zoveel mensen een bedrijf begonnen als dit jaar. Al die ondernemers verschillen van elkaar. Maar er zijn ook overeenkomsten. Om te overleven, moeten ze allemaal zorgen voor goed financieel beheer. Hoe krijgt u dat voor elkaar?

Je enthousiasme, inzet en expertise zijn belangrijk om je bedrijf tot een succes te maken. Maar is dat voldoende? Startende ondernemers gaan nogal eens kopje onder omdat zij onvoldoende grip hebben op hun financiën. Logisch, veel geldkwesties zijn nieuw voor wie nooit eerder een eigen bedrijf had. Want hoe maak je een goede begroting? Met welke belastingen krijg je te maken? Hoe zorg je voor een financiering? Hoe verzeker je je bedrijfsrisico’s? En hoe houd je ook in moeilijke perioden het inkomen op peil?

Vraag om advies

Wanneer ook u als starter worstelt met de financiële kant van het ondernemerschap, neem dan contact op met ons kantoor. Wij gaan met u om de tafel zitten en bespreken wat u nodig heeft en welke maatregelen u kunt treffen. Als financieel adviseur focussen wij vooral op de financiering, de bedrijfsrisico’s en inkomenszekerheid.

Financiering nodig?

Heeft u zelf voldoende geld om je zaak te beginnen of is er een financiering nodig? U heeft in dat geval verschillende mogelijkheden, onder meer een banklening, crowd funding of een lening van familieleden komen aan de orde. Wij bespreken de voor- en nadelen en vertellen u waar een financieringsaanvraag aan moet voldoen.

Bedrijfsverzekeringen

Voor verzekeringsadviezen gaan we uit van een risico-inventarisatie en –evaluatie. Welke risico’s loopt u bedrijfsmatig en tot welke kosten kunnen die leiden? Wij kijken bijvoorbeeld naar aansprakelijkheid en juridische conflicten, mogelijke schade aan je auto, jouw inventaris en voorraad en naar cyberrisico’s. Samen met u maken we de afweging hoe u omgaat met die risico’s. Zelf dragen of toch verzekeren?

Zorg voor je inkomen

Als u eenmaal ondernemer bent kunt u niet meer terugvallen op mooie sociale voorzieningen zoals de WW en de Ziektewet. Dat betekent dat u een groot inkomensrisico loopt als er slappe tijden aanbreken en als u ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt. Ook voor pensioenopbouw moet u zelf zorgen. En hoe staat uw gezin er financieel voor als u overlijdt? Wij bekijken welke zekerheden u nog heeft, waar de grootste inkomensrisico’s zitten en met welke maatregelen u geholpen bent.